APP D’ALFABETIZACIÓ DIGITAL

Creant una comunitat de més de 65.000 pioners digitals

Per a Metges Sense Fronteres

Serveis

Comissariat de Continguts, Conceptualització, Disseny d'Aplicacions, Disseny de Serveis, Formació, Gamificació, Gestió del Projecte, Impacte Social, Innovació Social, Investigació, Metodologia Agile, Participació Comunitària, Producte Interactiu, Storytelling, Toolkit, UX & UI

Sector

Humanitari, Educatiu

Repte

Ser digitalment competent significa utilitzar les tecnologies digitals amb confiança i de manera segura per a diversos fins, com treballar, aconseguir una ocupació, aprendre, comprar en línia, obtenir informació sobre salut i estar inclòs i participar en la societat, tal com descriu el Marc Europeu per a la Competència Digital. Moltes organitzacions estan millorant l’adquisició d’habilitats digitals entre el seu personal per millorar tant la productivitat com el seu desenvolupament de capacitats.

Metges Sense Fronteres és una ONG líder pel que fa a iniciatives d’innovació i recursos humans; més del 80% del personal prové d’àrees locals, la qual cosa significa que l’organització fomenta la creació d’ocupació i el desenvolupament d’habilitats en les comunitats on intervé. Una de les principals mancances era la falta d’habilitats digitals, present en la majoria de països i equips.

Encàrrec

TSVC va rebre un brífing per imaginar i desenvolupar una experiència d’aprenentatge que fomentés aquestes habilitats i generés una comunitat d’aprenents digitals. Després d’anar a Etiòpia per analitzar el nivell d’alfabetització digital i comprendre els contextos d’intervenció, vam desenvolupar Digital Pioneers. Digital Pioneers és un kit dissenyat per a terreny, que té com a objectius desenvolupar les competències digitals al mateix temps que proporciona un coneixement transversal sobre els principis de l’organització. Basat en històries reals de terreny gamificades, Digital Pioneers ofereix als usuaris l’oportunitat de participar en una experiència d’aprenentatge d’avantguarda creada sota els principis de sostenibilitat i accessibilitat i amb un desenvolupament centrat en el service design. TSVC es va encarregar de conceptualitzar el producte, crear els continguts i les històries amb l’ajuda de Metges Sense Fronteres i coordinar la producció (disseny visual i UX). Es va fer un testatge del producte en format MVP a Nigèria, i posteriorment es va millorar. Actualment, Digital Pioneers s’està implementant en totes les seus i projectes de Metges Sense Fronteres i té un abast global.

Impacte social

Digital Pioneers es va testar per primera vegada en els projectes de MSF-OCBA amb gran èxit i ara s’està implementant en tots els projectes dirigits pels altres centres operatius de l’organització (París, Brussel·les, Amsterdam i Ginebra). Això significa que el producte arribarà a més de 65.000 treballadors de tot tipus de perfils professionals als més de 70 països on l’organització desenvolupa la seva missió mèdica i humanitària.