GUIA EDUCATIVA INTERACTIVA

Promovent la participació democràtica a les escoles d’arreu de Catalunya  

Per a la Generalitat de Catalunya

Servicios

Comissariat de Continguts, Disseny d'Informació, Disseny Gràfic, Guia, Il·lustració, Impacte Social, Participació Comunitària, Producte Interactiu, Redacció

Sector

Educatiu

Repte

Segons les Nacions Unides, els infants tenen dret a expressar lliurement les seves opinions sobre tots els assumptes i decisions que els afectin, i a que aquestes opinions es tinguin en compte en tots els nivells de la societat. Els processos participatius fomenten el desenvolupament de competències clau que ajudaran a fer que els infants es converteixin el dia de demà en ciutadans actius, capaços de comunicar les seves idees i opinions i d’exercir els seus deures i drets.  

Des de la Sub-direcció de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya se’ns va demanar convertir un esborrany sobre experiències de participació en un producte digital que incentivés aquest tipus de processos en els centres educatius de primària. Per a això, TSVC va revisar els continguts i va crear la línia gràfica i el disseny del format final, adaptant-lo al públic destinatari (docents i equips de direcció). El resultat va ser La Recol·lecta, un manual interactiu que proporciona eines per facilitar la participació infantil i la cultura democràtica a les escoles. El manual inclou una aproximació teòrica sobre la participació infantil, un estudi de cas i diferents fitxes per incentivar l’activació de processos de participació. 

 

 

«La creativitat i la flexibilitat de The Social Vim Collective, així com el seu coneixement professional de la temàtica del manual, ens ha permès obtenir el que buscàvem: un material engrescador i usable. Ha estat molt fàcil treballar amb elles.»

ELISA VALMASEDA

Sub-direcció General de Participació Ciutadana