SOLUCIÓ D’APRENENTATGE DIGITAL

Sensibilitzant les noves generacions sobre els ODS

Per a Fundación ProFuturo, un programa de Fundación Telefónica i Fundació “La Caixa”, en col·laboració amb Educación para Compartir

Serveis

Activitats d'Aprenentatge, Comissariat de Continguts, Conceptualització, Disseny d'Informació, Disseny de Serveis, Disseny Gràfic, Formació, Gamificació, Gestió del Projecte, Impacte Social, Infografia, Informe, Innovació Social, Investigació, LMS, Participació Comunitària, Producte Interactiu, Storytelling, UX & UI

Sector

Educatiu

Repte

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (NU) emmarcats dins l’Agenda 2030 han esdevingut un marc de referència per a les persones i les organitzacions en la lluita per un món més just i sostenible. Els ODS tenen un abast universal i la seva crida a no deixar ningú enrere situa les persones més vulnerables i marginades del món (inclosos els infants) al capdavant del seu propòsit. En aquest sentit, sensibilitzar i fer partícips els infants de la seva importància resulta clau per assolir un compromís global per al present i el futur del nostre planeta.

ProFuturo, el programa d’educació digital impulsat per Fundación Telefónica i Fundació “La Caixa”, neix amb l’objectiu de reduir la bretxa educativa en el món, millorant la qualitat educativa de milions de nens i nenes que viuen en entorns vulnerables de Llatinoamèrica, el Carib, Àfrica i Àsia. Amb l’objectiu de contribuir a l’ODS 4 (educació de qualitat per a tothom), ProFuturo ofereix metodologies i formació centrades en l’educació digital perquè docents d’arreu puguin incorporar les competències digitals i la innovació al dia a dia del seu centre educatiu.

Encàrrec

TSVC rep el brífing per desenvolupar i crear una experiència digital d’aprenentatge per a infants de 6 a 8 anys centrada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Així neix Club 2030, una solució d’aprenentatge digital gamificada que convida els infants a protegir el planeta Terra a través d’una metodologia basada en l’acció, la col·laboració i la creativitat organitzada en un Entrenament i quatre Missions (Missió Humanitat, Missió Progrés, Missió Medi Ambient i Missió Pau i Comunitat) que agrupen els diferents ODS. Club 2030 fomenta l’autonomia de l’alumnat i la personalització de l’aprenentatge, ja que, més enllà de prioritzar la comprensió i l’aplicació dels ODS, incentiva l’adquisició de competències digitals claus per al futur, com ara la navegació i la priorització de continguts digitals; la comprensió de processos interactius que permeten la col·laboració i la comunicació; o la creació de continguts i la resolució de problemes en entorns digitals. La solució va acompanyada de recursos perquè el docent pugui desenvolupar les competències de sostenibilitat lligades als ODS i vincular de forma efectiva la metodologia d’aprenentatge de Club 2030 amb la seva planificació a l’aula.