CAMPANYA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Implicant la ciutadania en un dels majors èxodes actuals 

Per a Metges Sense Fronteres

Serveis

Crida a l'Acció, Disseny d'Informació, Disseny Web, Gestió del Projecte, Impacte Social, Sensibilització

Sector

Humanitari

Repte

Més de 650.000 refugiats rohingyes van fugir de Birmània a Bangladesh el 2017. Fugien de l’última onada de violència contra la seva comunitat, que fa dècades que pateix persecució i desplaçament forçat. La dimensió de l’èxode d’aquell any no tenia precedents i va generar assentaments de refugiats improvisats en els quals les persones vivien en condicions deplorables. En aquest context, el camp de refugiats de Kutupalong, situat a Cox’s Bazar, es va convertir en el més gran del món. 

Per denunciar la situació, el Departament de Participació Ciutadana de Metges Sense Fronteres ens va proposar dissenyar una crida a l’acció que tenia com a objectiu donar rostre i veu a aquest èxode massiu. TSVC va dissenyar el Kit d’Acció Rohingya, un kit digital que proposava 7 passos que podies fer com a ciutadà o ciutadana per denunciar la situació d’aquesta comunitat i col·laborar amb l’acció mèdica i humanitària de MSF. Aquesta crida a l’acció tenia també com a finalitat promoure la visita a l’exposició itinerant sobre el tema i la captació de leads i fons.   

Impacte social

Amb aquest kit vam aconseguir fer visible el sofriment i les injustícies que pateix la comunitat rohingya, desenvolupant una complexa campanya en la qual col·laboraven els departaments de participació ciutadana, captació de fons i continguts digitals de l’organització. Les diferents peces que conté el kit també es van fer servir per fer difusió a les xarxes socials, incloent el vídeo del camp de refugiats de Kutupalong realitzat per Playground.

«Gràcies al Kit d’Acció Rohingya l’Antònia i l’Esther ens van ajudar a treure més d’un milió de persones de l’oblit. Van explicar d’una forma molt creativa i comprensible les conseqüències de l’exili forçós, posant rostre al patiment que des de MSF ens entestem a alleujar.»

REYES VARELLA

Directora de Participació Ciutadana de MSF